Πολιτισμός & Αθλητισμός

Έχουμε χρέος, ως ενεργοί δημότες, να έχουμε την παραγωγή πολιτισμού υψηλά στην καθημερινή μας ατζέντα. Όπως ο πολιτισμός θρέφει την ψυχή του ανθρώπου, έτσι και ο αθλητισμός πλάθει το σώμα μας για να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις μας.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι για τον άνθρωπο, ότι είναι το οξυγόνο και το νερό για το σώμα

Δάιος_υπηρεσίες
Βασική μας επιδίωξη είναι ο πολιτισμός να γίνει συνήθεια της καθημερινότητας των δημοτών. Δημιουργούμε όλες τις αναγκαίες συνθήκες ώστε τα παιδιά μας να έρχονται σε καθημερινή επαφή με τις διαφορετικές εκφράσεις του πολιτισμού μας. Είτε αυτό είναι θεατρικοί μαθητικοί διαγωνισμοί, είτε η ενίσχυση της φιλαρμονικής του Δήμου, είτε η καθιέρωση Δημοτικών Βραβείων Τέχνης, ή η προσέλκυση μεγάλων προσωπικοτήτων του πολιτισμού θα βάλουμε σίγουρες βάσεις στην γαλούχηση των δημοτών μας.

Ο αθλητισμός συμπληρώνει την ανάγκη έκφρασης των σωματικών μας δυνατοτήτων. Με την άθληση μαθαίνουμε τα όρια μας και πως να τα ξεπερνάμε. Καθιερώνοντας  παρεμβάσεις, όπως οι ποδηλατόδρομοι, τα αστικά πάρκα, οι αθλητικές δράσεις με επίκεντρο διάφορα ορόσημα του Δήμου μας, βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να βάλουμε την αθλητική ευεξία πάλι πίσω στην ζωή μας.

 

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι για τον άνθρωπο, ότι είναι το οξυγόνο και το νερό για το σώμα

Δάιος Αδάμος